beckawestern.blogg.se

En blogg om mig och min westernhäst Cbs Quincy McCue

Glad Häst på 1:a Advent

Publicerad 2014-11-30 22:14:47 i Träning,

Idag tänkte jag rida lite mer reining inspirerat, och eftersom tinga har varit så himla pigg ett tag nu tänkte jag ta av sporrarna. Kunde va kul och se hur lite man behöver göra ;)
Jag var egentligen först fundersam till det, jag har inte ridit på bana utan sporrar (har väl hänt undantag kanske) det senaste 5 månaderna... 
 
Men jisses vad känslig hon va! :D Behövde bara tänka att vi skulle flytta oss in några steg från fyrkantspåret, och hon gjorde det direkt! Och hon var så himla glad hela tiden, haha. M&P tycker att hon har blivit mycket gladare dem senaste dagarna, kanske stämmer?! 
 
Hon fick springa av sig i ridhuset, ensam i stora ridhuset - Det fanns plats om man säger så haha! 
Efter lite skrittövnigar övade vi på tempoväxlingar, Varför ska man skritta när man kan galoppera?! - tyckte Tinga.. sedan gjorde vi lite mer skrittövningar, sidepass, spin.. Spinen gick riktigt bra för att ha varit utan sporrar :D Sedan körde vi pleasure med oss själva (Hallå, vad hände med reiningen?) Men mycket arbete kvar tills galoppen ska sluta vara så rusig på långsidorna.. 
 
Efter det gjorde ett reining mönster! Gick bättre än senast vi gjorde det iallafall, men 1. vi gör inte riktig spin 2. temposkillnaderna mellan snabb o långsam galopp, är inte så stora hehe... 3. vi gör inga slidestop. Men stanna snabbt kan hon iallafall! :) 

Om

Min profilbild

Rebecka

Jag som skriver är 14 år och bor i Stockholm. Jag rider min painthäst "Tinga" som är sju år. Här kommer ni kunna läsa om träningar, tävlingar och andra hästiga saker!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela