beckawestern.blogg.se

En blogg om mig och min westernhäst Cbs Quincy McCue

Träning för landslagsryttare

Publicerad 2015-10-26 21:27:54 i clinic,

Helgen spenderades i Gimo på clinic för Conny Nilsson. Väldigt lärorikt, vi fick med oss mycket hem! 

Första dagen red pappa båda lektionerna. De övade balansen hos hästen, hitta grundtempo och började övningar på att flytta bakdel och framdel. 

Vi sov över på ridklubben vilket var väldigt skönt. Tinga fick sova i Box för första gången på två år! Hon verkade gilla sin granne iallafall. 

Söndagen red jag. Första lektionen fortsatte vi med bogkontroll och neckreining. Conny satt upp på Tinga för att visa, och hon lärde sig snabbt att flytta bogen när man höjde lite och la yttertygeln mot halsen. 
Video när Conny red: http://youtu.be/ht-8q-1lsxo 

Andra lektionen handlade om att få upp ryggen tack vare en övning med bommar. 4 bommar som var jämnt utlagda som på en volt. Mellan bommarna satt det koner, istället för att runda som på en volt, skulle man flytta bogen där. Bommarna får hästen uppmärksam och lyfta på benen så att ryggen kommer upp. Det här ska göras någongång i framtiden i förvänd galopp, det går men inte idag haha. 

Skritt och trav har Tinga inga problem med. Hon höll ryggen uppe när vi gick ifrån volten och fick mycket bättre steg. Stor skillnad!! Sedan skulle vi testa galopp. Galoppfattningen blev kaos, först fattade hon inte utan rände på. Fick börja om och tillslut blev det galopp. När jag ser tillbaka skulle jag ha petat in rumpan mer. Tror hon tog frihet också när jag hade längre tyglar. Iallafall så tog vi en bit i taget, en gång klarade vi av tre bommar i följd vilket är rätt så sjukt med tanke på hennes kassa galopp. 

Jag var rätt så missnöjd i början över galopparbetet, tyckte allt bara var kaos. Pappa sa emot, Tinga gick jättebra och det tyckte dom andra på läktaren med. Jahapp, får väl klappa kossan då. 

Men det är en övning som vi kommer använda oss av mycket mer. Just sånt här vi behöver göra för att stärka galoppen. Att tömköra sånt här kan nog vara väldigt bra också! 



Vi gick på promenad till herrgården lite längre bort!

Lastning dit och hem gick förvånansvärt bra! Bara några minuter! 

Inspirerande helg, nu är det bara att jobba vidare hemma! 

Om

Min profilbild

Rebecka

Jag som skriver är 14 år och bor i Stockholm. Jag rider min painthäst "Tinga" som är sju år. Här kommer ni kunna läsa om träningar, tävlingar och andra hästiga saker!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela