beckawestern.blogg.se

En blogg om mig och min westernhäst Cbs Quincy McCue

1 vecka före tävling

Publicerad 2015-08-31 21:20:29 i Allmänt, Träning,

Det börjar närma sig till tävling 
(på söndag) men det betyder inte att vi är redo! 
Vi har under dom senaste dagarna övat lite olika mönster men Tinga blir mest bara springig. Hon har byggt upp konditionen och muskler så nu när hon kan köra snabbare utan att bli lika trött, gör hon det. 

Tvärtom blir det när jag kör Trail at hand med henne. Usch det är så svårt att få upp henne till trav om man inte har gott om utrymme...vilket vi definitivt inte kommer få på tävling. Sedan slår hon i bommar om jag inte är jättetydlig, eller 70% av gångerna gör hon det...

Men men. Hon känns iallafall så mycket starkare i galoppen nuförtiden! Pappa kom hem nu och berättade om när han släppte tillbaka henne i hagen. Kompisarna höll sig längre bort så först skrittade hon bortåt. Sedan pussade pappa (vilket betyder galopp för tinga) så hon spurtade iväg haha. Då gick det tydligen i riktig galopp-fart! 

Innan dess på banan hade dom jobbat med tempoväxlingar. En glad Tinga men pigg också! Hon fick tydligen jobba ordentligt iallafall. 

Bild från gårdagens pass!

Om

Min profilbild

Rebecka

Jag som skriver är 14 år och bor i Stockholm. Jag rider min painthäst "Tinga" som är sju år. Här kommer ni kunna läsa om träningar, tävlingar och andra hästiga saker!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela