beckawestern.blogg.se

En blogg om mig och min westernhäst Cbs Quincy McCue

Lydnad

Publicerad 2015-04-28 21:09:41 i Träning,

Idag kan man säga att träningen var inriktad på lydnad. Tinga kan se väldigt snäll och lugn ut, men hon kan komma undan en hel del med det.
Därför var det bra att träna på lydnad med så lite hjälper som möjligt. 
 
Började med att skritta runt på en hand och långa tyglar. La små volter in mot mitten av ridhuset, från ridspåret. Hon behövde inte vara samlad eller något ställd, men hon ska flytta framdelen för min skänkel. Jag var noggran med att lägga på skänkeln exakt rätt. Sedan gick vi över till jogg. Mestadels gick allt bra men ibland fick hon för sig att hon inte alls ville göra en volt utan ville gå till andra delen av ridhuset, typ. Använde båda tyglarna då ett tag.
 
Efter det här var hon otroligt lyhörd. Vi gjorde lite andra övningar med att flytta bakdelen, hela kroppen och böjövningar. Därefter var det dags för galoppfattningar, rätt så snygga och sköna men samlade inte ihop henne något. När jag sedan började ställa tydligare krav på avsaktningar var hon inte på lika bra humör.
Jag måste verkligen själv slappna av också, hon märke minsta tanke om galopp (och så sätter hon av i galopp). 
 
Efter några rollbaks gick jag tillbaka till galoppfattningar. Så fort vi hade gjort en fin fattning och avsaktning i båda varven, avslutade vi. Lika bra att sluta med något bra. 
 
Påvägen hem så lät jag Tinga beta och jag satt av. Tur var det för det var en bil som någon snubbe gasade runt med i kvarteret. Bilen lät förskräckligt, aldrig hört en bil låta som den. Bara när den körde långsamt blev ju Tinga rädd, sedan när han ska testköra och gasa på då? Vad tror ni Tinga tyckte då?
Suck. 
 
Som tur körde en bil upp till honom och skällde ut honom. Tack så mycket! Såklart vet kanske inte bilisten om att han håller på att skrämma ihjäl hästar när han gasar på, men med tanke på att det var ett övergångställe där han testkörde undrar man ju hur det gick till när han fick körkort...
 
 

Om

Min profilbild

Rebecka

Jag som skriver är 14 år och bor i Stockholm. Jag rider min painthäst "Tinga" som är sju år. Här kommer ni kunna läsa om träningar, tävlingar och andra hästiga saker!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela