beckawestern.blogg.se

En blogg om mig och min westernhäst Cbs Quincy McCue

Träning på bana

Publicerad 2015-07-29 22:09:11 i Träning,

Det märks att vi tränar hårdare inför tävling. Både pappa och jag testar nya övningar och tekniker - vi båda blir mer engagerade. Tinga verkar tycka det är roligt! Hon står vid grinden och vill så gärna ut och göra något! 

Både idag och igår red pappa först och jag efter det. Pappa övar mycket inför hans reining klass. Tinga gillar det lite mer explosiva övningarna. Tillexempel efter en rollback 

Jag övade igår på samma saker som med Jossan. Tyckte hon redan kändes mjukare. Idag tränade jag på att gå på långa tyglar men fortfarande i form i serpentiner. Sedan övade jag att flytta in bakdelen innanför spåret i alla gångarter. Ena varvet alltid lite svårare, iallafall i galopp. 

Avslutade med att göra skänkelvikning vilket går bra i skritt och trav åt ena hållet. I andra håller är det svårt att få med rumpan. Pappa satt upp och testade, han hade sporrar men han sa att han använde bara vikten. Men inte som jag tänkte... Om han förflyttar sig åt vänster. Lägger han vikten på vänster sittben. Det funkar väldigt bra men varför förstår jag inte. För gör vi sidepass gör vi tvärtom... Någon som förstår? Pappa kunde inte förklara... 

Aja, här är en bild efter en rollback :) 


Om

Min profilbild

Rebecka

Jag som skriver är 14 år och bor i Stockholm. Jag rider min painthäst "Tinga" som är sju år. Här kommer ni kunna läsa om träningar, tävlingar och andra hästiga saker!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela